Mopedkörkort

Körkort för moped klass 1, AM – 4995 kr

Körkortsbehörigheten AM ger dig rätt att köra en moped klass 1 samt moped klass 2, traktor och vissa typer av motorredskap. För att få ett körkort med behörigheten AM krävs att du har:

Ett körkort med behörighet AM är ett riktigt körkort och kan därför användas som ID-kort.

1000 kr i rabatt vid köp av moped.

Priset för ditt körkort är 4995 kr. I ditt paketpris ingår 3 teoritillfällen och 2 körningstillfällen. Den första körningen sker på vår bakgård och den andra ute i trafiken. Teoriprovet skrivs hos Trafikverket förarprov, boka via länk  https://fp.trafikverket.se/Boka/#/   

Ni måste ansöka om körkortstillstånd med hälsodeklaration hos Transportstyrelsen genom att gå in på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/moped-snoskoter-terranghjuling-och-traktor/am-korkort-for-moped-klass-i/

Även ett syntest måste göras för att få körkortstillstånd. ScooterPunkten samarbetar med Holst Optik till förmånliga priser. Deras kontaktinformation:

Holst Optik
042-21 14 01
Södergatan 2, 252 25 Helsingborg

Man får börja sin körkortsutbildning när man är 14 år och 9 månader gammal, kunskapsprovet hos Trafikverket får inte skrivas förrän man fyllt 15 år. Privat övningskörning med moped är inte tillåten.

Vi kan erbjuda 30 dagar betalningsfritt (faktura) om så önskas.

Körkortsutbildningen bedrivs av ME fordon i Helsingborg AB.

Boka din körkortsutbildning här!

Obs, vid semestertider kan det förekomma längre väntetid vid bokning av körlektioner.